TTT

Seriál akcí "Tatra Team Turnaj"

Tatra klub Brno je zapojen do projektu partnerství a spolupráce Tatraklubů, který vznikl na přelomu let 2007 a 2008 dohodou klubů z České a Slovenské republiky. U zrodu projektu stály kromě TKB také Tatra klub CZ, Tatra klub Čech a Moravy a Tatra Auto Klub Slovakia.

Hlavní myšlenkou je pěstovat partnerství a spolupráci stejně zaměřených klubů z různých koutů středoevropského regionu zejména prostřednictvím neformálního setkávání členů a jejich blízkých s programem poněkud jiným, nežli nabízejí jiné veteránské či „tatrovkářské“ akce. Cílovou skupinou nejsou proto pouze majitelé vozů Tatra (zpravidla muži), ale také jejich rodinní příslušníci, manželky, přítelkyně, děti. Náplní není předvádění vozů, ale přátelské klání týmů v různých (neautomobilových) disciplínách pro všechny. Nechybí přitom legrace, kultura, trochu protažení pro tělo i duši, uvolnění od každodenního stresu.

Pořadatelství připadá každý rok jinému klubu. Pořadatelský klub určuje disciplínu (disciplíny), ve kterých se bude soutěžit. Soutěžní týmy musí být vždy nominovány některým klubem a jsou minimálně čtyřčlenné. Je vhodné, aby šlo o smíšené týmy. Účastníci, kteří nejsou členy některého týmu, se stávají diváky. Setkání se mohou účastnit i nečlenové klubů. Klubu, jímž nominovaný tým zvítězil, je propůjčen putovní pohár do doby uspořádání dalšího ročníku. 

Pilotní setkání, zakládající tradici tzv. Tatra team turnajů (zkráceně TTT) uvedli v květnu 2008 kolegové z Bratislavy. V rekreačním středisku Zelená Voda u Nového Mesta nad Váhom zorganizovali neformální sportovní hry týmů zúčastněných klubů. Tímto setkáním byla založena tradice a poprvé předán putovní pohár vítězi mezitatraklubových her.

Souboj týmů TAKS a TKCZ na TTT 2008

Putovní pohár pro vítězný tým

Druhý ročník setkání uspořádal náš klub o víkendu 14. - 16. srpna 2009 v Boskovicích a okolí. Využili jsme prostředí nám známého Moravského krasu a pozvali kolegy z Čech a Slovenska do malebného městečka sedmizubého hřebene. Využili jsme tohoto prostředí a připravili poznávací soutěž, která zavedla soutěžící týmy na náměstí, k zámku, ke hradu, na židovský hřbitov i do světoznámého unikátního ghetta, kde vyvrcholila ve vyhlášené košer restauraci vyhodnocením a výborným obědem. Putovní trofej tentokrát získal tým našeho klubu.